Zocor België

Zocor

Zocor

  • Type: Statine
  • Fabrikant: Merck & Co.
  • Substantie: Simvastatine
  • Dosering: 5mg / 10mg / 20mg / 40mg
  • Gemiddelde prijs: €136 for 30 pills

Een hoog cholesterolgehalte in een lichaam kan leiden tot gevaarlijke ziekten. Het is voor iedereen belangrijk om het cholesterolgehalte in het bloed onder controle te houden.

Er zijn veel medicijnen die kunnen helpen om het normale cholesterolgehalte in het bloed te herstellen. Een van de vaak voorgeschreven medicijnen om het slechte cholesterol te verlagen, is het voorgeschreven medicijn Zocor, ook bekend als simvastatine. Zocor wordt vaak gebruikt om de hoeveelheid cholesterol te verhogen die het lichaam ten goede komt. Het is goedgekeurd voor gebruik door mensen ouder dan 10 jaar.

Cholesterolproblemen kunnen de kans op een beroerte vergroten, dus het is belangrijk om uw cholesterol onder controle te houden en op tijd bloedonderzoek te doen.

Aandacht

Vertel het uw arts als u een nierziekte heeft. Vertel het uw arts ook als u vaak alcohol drinkt. In deze gevallen is Zocor niet geschikt voor u en kan de arts andere geneesmiddelen voorschrijven.

Zocor kan nierfalen veroorzaken, wat zeldzaam is, maar soms voorkomt bij oudere patiënten. Als u ernstige spierpijn en koorts heeft, moet u onmiddellijk een arts raadplegen.

Zocor wordt alleen gebruikt op voorschrift van een arts. Het verloop van de behandeling wordt volledig bepaald door de arts. Patiënten mogen de behandeling en de dosering van het medicijn niet zelfstandig wijzigen. Overdosering kan gevaarlijke gevolgen hebben.

Voordat u Zocor gebruikt, moet u uw arts informeren als u gedurende deze periode andere geneesmiddelen gebruikt. Het medicijn kan negatieve interacties hebben met sommige medicijnen, waaronder sommige medicijnen vloerkleden die het cholesterolgehalte in het bloed beïnvloeden.

Als u de meest positieve resultaten uit uw behandeling wilt halen en uw problemen met het cholesterolgehalte in het bloed volledig wilt oplossen, dan moet u begrijpen dat alleen het nemen van medicijnen niet voldoende is. De behandeling omvat oefeningen en een speciaal dieet dat zo laag mogelijk is in vet. Tijdens de behandeling is het verboden voedingsmiddelen te eten die cholesterol bevatten.

Tijdens de behandelingsperiode moet u voortdurend uw arts raadplegen en vertellen over eventuele symptomen die u ervaart.

Sollicitatie

Neem Zocor eenmaal per dag 's avonds, elke dag op hetzelfde tijdstip, met een beetje water, ongeacht de voedselinname, volgens de aanbevelingen van uw arts en de gebruiksaanwijzing van het geneesmiddel.

Als u bent vergeten uw geneesmiddel op het geplande tijdstip in te nemen, neem het dan in wanneer u eraan denkt. Maar als de tijd voor de volgende medicatie al is aangebroken, dan is het raadzaam om de vergeten dosis over te slaan en de medicatie volgens het volgende plan in te nemen. Het is verboden om een dubbele dosis in één keer in te nemen, omdat dit de symptomen van een overdosis kan veroorzaken.

Als u tijdens de behandeling geen veranderingen opmerkt en denkt dat de medicatie niet werkt, bespreek dit dan met uw arts. Gewoonlijk wordt Zocor gedurende een lange periode ingenomen totdat positieve behandelresultaten worden bereikt.

Stop niet zelf met het gebruik van medicijnen die uw arts u heeft voorgeschreven. Als u zich goed voelt en denkt dat u hersteld bent d, dan moet u doorgaan met het innemen van het medicijn en de volledige behandelingskuur voltooien.

Bijwerkingen

Roep onmiddellijk medische hulp in als u allergische symptomen ervaart na het gebruik van de medicatie, zoals huiduitslag, roodheid van de huid, netelroos en zwelling.

Vaak voorkomende bijwerkingen van Zocor zijn: diarree, hoofdpijn, verkoudheidsverschijnselen.

Gebruik Zocor niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Dit kan gevaarlijke reacties voor de baby veroorzaken. Vertel het uw arts van tevoren als u van plan bent binnenkort zwanger te worden.

De informatie over het geneesmiddel Zocor is niet volledig. Alleen uw arts kan u volledige informatie geven en u het medicijn voorschrijven.

f3gh54ehyx|101085CBCmsPages|Content
f3gh54ehy8|001085CB04B4|CmsPages|Content|5F5011C3-6B48-4ADA-986D-137830AE015C

Vergelijking

Zie ook

Simvastatine

Simvastatine